עוגיות חלבה משגעות – שיא הטעם, שיא הקלות

עוגיות חלבה משגעות
עוגיות חלבה משגעות – שיא הטעם, שיא הקלות

כשהחיים מזמנים לך רצף של ארועים מבאסים – תעשה/י מהם עוגיות חלבה משגעות, שיא הטעם, שיא הקלות.

בימים האחרונים חוויתי סדרת כשלונות בנסיון לממש קינוח ״ציוני״ ליום העצמאות. בכל פעם שחשבתי שהתגברתי על כשל כזה או אחר במתכון, התגלתה בעייה נוספת, והתוצאות – אולי ראויות למאכל אדם, אבל בהחלט לא ראויות להתפרסם כקינוח חגיגי בבלוג.
ואם זה לא מספיק – אתמול בערב זומנתי לסניף הדואר לקבל חבילה. למרבה הצער וההפתעה, מדובר בחבילה שאני עצמי הכנתי בשמחה ובמסירות לחבר מחו״ל, וששרותי הדואר לא הצליחו להביא ליעדה. בחבילה היו מגוון מוצרי חלבה וטחינה – גאווה ישראלית ואהבה גדולה שלי.
בשעות הצהרים, כשהבנתי שככל הנראה לא אספיק לפרסם פוסט לחג, החלטתי להתנחם בעוגיית אמרטי נהדרת שהזכירה ניחוחות של חופשה בחו״ל.
בדיוק ברגע הזה הכל התחבר ונפל לי האסימון – למה שלא אכין חלוורטי (עוגיית חלבה בסגנון אמרטי)? הלוא תמיד אני טוענת בפני מי שמוכן לשמוע שחלבה היא המקבילה הישראלית למרציפן.
בשני המקרים מדובר באגוז שחציו שומן וחציו השני חומר יבש מעורבב עם סוכר. טוב, שומשום הוא לא בדיוק אגוז, הוא נחשב לזרע, אבל עדיין התכונות שלו מאד דומות לשקד. כפי שהסברתי בפוסט מאפיינס הטחינה, החומר היבש בשומשום משמש על תקן קמח ולכן אין שום צורך להוסיף קמח לעוגיות.
כל זה, בתוספת הרוח הגבית שקיבלתי מאפרת מוסקוביץ׳, קולגה, מוכשרת-על ובעלת הבלוג המהמם ״איך להרשים את חמותך״, שדירבנה והזכירה לי שעוד לא מאוחר לעבוד על פוסט ליום העצמאות, עודדו אותי והכניסו בי פרץ אנרגיה מחודש.

בין לבין, גיבשתי מתכון (המתכונים לאמרטי בסה״כ מאד דומים, תשאלו את מרתה סטיוארט וג׳יימי אוליבר).
בשעה 15:00 התחלתי לעבוד, בשעה 17:15 כבר הייתי אחרי צילומים עם מטבח מתוקתק וכיור מבריק.

מדובר בעוגיות מדהימות – פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, 4 מרכיבים בלבד, ללא גלוטן ופרווה במקור (ללא צורך בתחליפים), מתאימות ל״על האש״, עמידות בתנאי שטח קשים, משונעות בקלות, והכי חשוב – הן משלנו! לתפארת מדינת ישראל.

לא תאמינו כמה קל להכין אותן, אפשר לגשת לעבודה.

עוגיות חלבה משגעות
עוגיות חלבה משגעות – שיא הטעם, שיא הקלות

המצרכים:

  • 350 גר׳ חלבה
  • 2 חלבונים
  • כפית מיץ לימון
  • אבקת סוכר לפיזור (לפי הצורך בערך 50 גר׳)

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוודאים שלא נשאר נוזל לא מוקצף בתחתית הקערה (לחלבונים יש נטייה כזו כאשר מקציפים אותם ללא סוכר).
אפשר להקציף בקערת המיקסר ולהעביר לקערה נפרדת, או להקציף במיקסר הידני בקערה נפרדת מראש, כי נזדקק לקערת המיקסר.
שמים את החלבה בקערת המיקסר. מעבדים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים כפית מיץ לימון (החמיצות שוברת מעט את המרירות של החלבה).
מקפלים את קצף הביצים לתוך החלבה ב- 3-4 פעמים.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים עוגיות אחידות. אני זילפתי עוגיות יחסית שטוחות כי לא ידעתי איך יתנהגו באפייה ופחדתי מהתפשטות יתר (מה שלשמחתי לא קרה). ניתן לזלף עוגיות קצת יותר גבוהות, כי הן יחסית שומרות על צורתן בתנור.
אפשר גם לוותר על שקית הזילוף ופשוט להניח תלוליות של בצק על התבנית. ניתן גם להשתמש בכף גלידה קטנה לביצוע המשימה.
מפזרים שכבה נאה של אבקת סוכר. מחכים כרבע שעה ומפזרים שכבה נוספת של אבקת סוכר.
אופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, עד להזהבה יפה של השוליים.

זהו, מרגע זה המשימה הקשה ביותר היא לשמור על העוגיות שישרדו עד לאירועי החג.
ניתן גם לארוז שקיות הפתעה לחלוקה באירוע בתוספת ממתקים ועיטורים ברוח החג.

ספרו לי איך אתם חגגתם עצמאות בדף הפייסבוק של ניחוח לישהחשבון האינסטגרם ובקבוצת הפייסבוק שלי – ״טעים״.

עוגיות חלבה משגעות
עוגיות חלבה משגעות – משלוח מנות ביום העצמאות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: