קצ׳ק-וופל – וופל בלגי עם קצ׳קבל ופרמז׳ן

וופל בלגי מלוח, עשיר ומפנק

אל הרעיון המטורף הזה, להכין וופל בלגי מלוח עם גבינות הגעתי משני כיוונים שונים.
האחד – וופל בלגי הוא מותג חזק אצל ילדים, קשה להם לסרב לו, וזו הזדמנות נהדרת ״למתוח״ את המותג ולתת לו צביון מלוח (ועל הדרך להכניס להם סידן באמצעות הגבינות הצהובות שבו. נכון, הגבינות הצהובות גם עתירות שומן, אבל עדיין, הן אחד המקורות הטובים ביותר לסידן).
הוופל הזה מהווה ״פלטפורמה״ נפלאה ואפשר להעמיס עליו המון דברים טעימים ובריאים.
השני – אני חולה על בליני – הפנקייק הרוסי (שהמהדרין מכינים עם קמח כוסמת) עם השמנת והקוויאר, והיה נראה לי אך טבעי לשדרג אותו לוופל בלגי, אבל אחד שווה, שחום ופריך, מתפצפץ בפה עם טעמי קצ׳קבל ופרמזן מותכים, וניחוחות שמזכירים צ׳יפס (כן ראיתם נכון, צ׳יפס)!

תוסיפו על כל זה את העובדה שלפני שבועות עבדתי מאד קשה לפתח מתכונים מקוריים לחג (חלה שהיא מגש גבינות, עוגת גבינה בקלי קלות עם עיטורי פטל בשני גוונים, ומאפה קדאיף עם גבינות ועגבניות).
ידוע  שבלוגרים וסביבתם הקרובה אוכלים את מאכלי החגים בערך חודש לפני החג עצמו, בגלל הצורך לפרסם מתכונים מספיק זמן מראש כדי שהקוראים יוכלו להתרשם ולהתכונן, ולהכין את המתכונים לחג עצמו.
כך מצאתי את עצמי בערבו של חג מאלתרת ברגע האחרון מנה לבראנץ׳ רב המשתתפים שאני מארחת באופן מסורתי בחג, וכך נולד הקצ׳ק-וופל.
דבר אחרון – לגבי טעם הצ׳יפס – נתקלתי בעבר במתכון של נייג׳לה לוסון, בתוכניתה נייג׳לה אקספרס, בו היא מכינה בליני בקלי קלות משבבי תפו״א, המיועדים במקור להכנת פירה. אני מאד אוהבת את המוצר הזה שמגוון ומוסיף עניין להמון מתכונים במטבח.
החלטתי לשלב שבבי תפו״א בבלילת הוופל עצמה, מה שהתגלה כשיחוק בפני עצמו.

הוופל מאד ורסטילי – הוא מתאים לבראנץ׳ או לקוקטייל חגיגי ומפנק עם שמנת חמוצה, קוויאר או סלמון מעושן לצד כוס מימוזה צוננת, או סתם לארוחת ערב בתוספת ביצת עין, שהחלמון שלה נוזל ונספג בו, או לחילופין בתוספת סלט אבוקדו, טונה, גבינה לבנה, ובקיצור – כל מה שמתחשק.

יתרון בולט נוסף – ניתן להקפיא את הוופלים לאחר שהתקררו, ולהפשיר תוך 2 דקות על מחבת לוהטת יבשה או בתנור חם. אחלה ״שליף״ שבעולם.

ממש ממליצה לכם להשקיע סדר גודל של 300 ש״ח ולקנות מכשיר טוב לוופל בלגי, כזה שמוציא וופלים מרובעים ועבים. אין לכם מושג כמה זה שימושי.

ללא גלוטן

כמובן שיש גם גירסה ללא גלוטן. הוופל הזה הרבה יותר גדול מסך כל חלקי…הוא יסגור לכם הרבה פינות בשעת הצורך – ארוחת ערב זריזה, ארוחת עשר לבית הספר או בראנץ׳ של סופשבוע.
הוא מתאים במיוחד לילדים בתקופת המעבר לתזונה ללא גלוטן, כאלה שמתקשים להסתגל לטעמו של הלחם ללא גלוטן…הכינו ערימה של וופלים כאלו, הקפיאו, ובעת הצורך שילפו מהמקפיא. בתוך 2 דקות יש לכם ארוחה סופר אטרקטיבית.

אפשר לגשת לעבודה

המצרכים:

  • כוס קמח (לגירסה ללא גלוטן – קמח שר)
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס שבבי תפו״א, (לגירסה ללא גלוטן – מתוצרת מיה)
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • אופצייה לתיבול – מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות חלב (ייתכן ובמהלך ההכנה יהיה צורך בכמות נוספת)
  • 1/2 כוס שמן
  • 150 גר׳ קצ׳קבל מגורר דק
  • 4 כפות פרמז׳ן מגורר במייקרופליין
  • 2 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים עם מטרפה ידנית.
מוספים מלח, אגוז מוסקט, חלב ושמן וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה וממשיכים לטרוף עד להטמעה מלאה.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את ה״יבשים״ – קמח, קורנפלור, שבבי תפו״א ואבקת אפיה.
מוסיפים לקערת ה״רטובים״ וטורפים לקבלת בלילה אחידה.
מחממים את המכשיר להכנת הוופל, יוצקים את הבלילה ואופים על פי הוראות יצרן המכשיר.
מקררים מעט על רשת ואוכלים מייד. לוופלים יש נטייה להתרכך אם לא אוכלים אותם סמוך להוצאתם מהמכשיר.
במידה ותוך כדי הכנה הבלילה מסמיכה מאד (מה שסביר שיקרה, מכיוון ששבבי תפוחי האדמה נוטים לספוח את הנוזלים), מוספים חלב על פי הצורך, בהדרגה ועד להגעה לסמיכות המקורית של הבלילה.
וופלים שלא נאכלו מייד, מומלץ להקפיא בכלי או בשקית אטומים. ניתן לחמם על מחבת יבשה וחמה או בתנור חם, ישירות מהמקפיא.

בתיאבון!

וופל בלגי מלוח, עשיר ומפנק

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s