נקניק שוקולד של פעם עם טוויסט מפתיע בטעם

נקניק שוקולד ובייגלה

נקניק שוקולד ובייגלה

זוכרים את החטיף/עוגה/קינוח האולטימטיבי שכיכב בכל בית בסבנטיז, הלוא הוא נקניק השוקולד?
כל זה קרה בימים שחוץ מ״טעמי״, ״טוויסט״ ו״שוקולד פרה״ לא היו פה שום חטיפי שוקולד שווים. אלו היו ימים של טרום המצאת ה״פסק זמן״, ״כיף כיף״ וה״קליק״, שלא לדבר על החטיפים השווים מחו״ל, שרק בני מזל מעטים זכו להכיר בניכר – ״טיק טק״, ״טוויקס״, ״מארס״ ״ריס״ ״באונטי״ ודומיהם, שהתחילו להגיע לארץ לאט לאט ובטיפטופים החל מסוף שנות השמונים.
ובכן, אך טבעי היה באותם ימים, להכין בבית חטיף שוקולד מנחם ושווה, כזה שלא דורש הכנה מסובכת, אחד שמרשים וקוטף מחמאות בזמן ההגשה.
אני מניחה שאלה היו הסיבות לפופולריות הרבה לה זכה ״נקניק״ השוקולד בשנות השבעים.

בינתיים, זרמו פה נהרות של שוקולד. האפייה הביתית עברה מהפך. כל חובב אפייה משתמש בטכניקות ובחומרי גלם שלא מביישים קונדיטוריות עילית.
עם זאת, תמיד קיימים הגעגועים לקינוחים הפשוטים והמנחמים של הילדות. לאחרונה אני מרגישה שיש טרנד חזק של רטרו ושל יצירת גירסאות עדכניות לקינוחים ועוגות נוסטלגיים.

החודש, בפרוייקט ״כחומר ביד הבלוגר״, לכבוד האחד באפריל (יום פרסום הפוסט), הלכו על חומר גלם ״היתולי״ – חטיפים מלוחים, עליהם הבלוגרים צריכים לבסס את המתכונים שלהם.
מכיוון שבסביבתי הקרובה אוהבים מאד לנשנש בייגלה עם קוביות שוקולד (כן, כן, חופן בייגלה עם קוביית שוקולד), החלטתי לשלב את השניים ולהכין מתכון רטרו עם טוויסט משלי.

חיפשתי ברשת מתכונים, וגיליתי שהעקרון מאד פשוט – שוקולד בכמות כפולה מכמות החמאה, ובכמות זהה לכמות הכוללת של הביסקוויטים והצ׳ופרים הנוספים ששמים בנקניק.

המתכון מאד מאד פשוט, אין צורך במיקסר או באפייה, והתוצאה מרשימה ומשמחת.
מתקבלים כשני גלילים שמנמנים או שניים וחצי גלילים דקים.
כמובן שיש גירסה ללא גלוטן, גם היא פשוטה וקלה ומבוססת על מצרכים הזמינים בכל חנות כמעט.

אפשר לגשת לעבודה.

המצרכים:

  • 200 גר׳ שוקולד – ככל שתשתמשו בשוקולד משובח יותר, התוצאה תיהיה טעימה יותר. אני השתמשתי ב- 100 גר׳ שוקולד מריר 60% ״רגיל״ מהסופר, 50 גר׳ שוקולד ״טרינידד״ של חברת לובקה ו- 50 גר׳ שוקולד ״מקסיקו״ של חברת קקאו בארי
  • 100 גר׳ חמאה
  • 1/8 כוס (4 כפות) חלב
  • 125 גר׳ ביסקוויטים שבורים לחתיכות קטנות, לא טחונים דק מדי, על מנת שהחתיכות ייראו ויורגשו. לגירסה ללא גלוטן, ביסקוויטים של אוסם ללא גלוטן
  • 75 גר׳ בייגלה עם מלח, שבור לחתיכות קטנות, לגירסה ללא גלוטן, בייגלה ללא גלוטן
  • לציפוי – 50 גר׳ שוקולד מריר מומס מעורבב עם כפית שמן קנולה
  • לציפוי – 5 כפות אבקת סוכר מעורבבות עם כפית קורנפלור
  • אופציונלי – ניתן להכניס תוספות וצ׳ופרים לפי טעמכם האישי – פירות יבשים קצוצים כמו שהם או מושרים בליקר ומסוננים, אגוזים, שקדים ועוד. המשקל הכולל של התוספות והביסקוויטים צריך להיות זהה למשקל השוקולד.

אופן ההכנה:

שוברים את הביסקוויטים והבייגלה לחתיכות קטנות.
ממיסים את השוקולד המסה חלקית בלבד במיקרו, בזהירות ובפולסים של 20 שניות בכל פעם, תוך ערבוב בין לבין.
מוסיפים את החמאה והחלב וממשיכים להמיס במיקרו (שוב, בזהירות), עד להמסה מלאה וקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.
מוסיפים את הביסקוויטים והביגלה, ומערבבים בעדינות, עד שכל החתיכות מצופות בשוקולד.
מגלגלים – שופכים מחצית מהתערובת לניילון נצמד, עוטפים תוך כדי גלגול ושמירה על שוליים פנויים ליצירת מראה ״נקניקי״ אוטנתי.
את השוליים מגלגלים כמו סוכריה.
למראה יותר עגול ומהודק, ניתן לגלגל את הגליל בנוסף בתוך שקף (בצידו הארוך), ולהדק עם גומייה. לקרר כשעתיים במקרר להתמצקות של השוקולד והחמאה.
אפשר לגלגל נקניקים צרים או רחבים יותר לפי בחירתכם.
לאחר שהנקניק התייצב במקרר, מורחים אותו באמצעות מברשת בשכבת שוקולד מומס ומגלגלים באבקת סוכר.

לינקים:

פה תוכלו לראות איך הקולגות שלי מ״כחומר ביד הבלוגר״ השתעשעו עם חטיפים מלוחים.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s