הכל כלול – קעריות גרנולה אישיות במלית יוגורט ופירות

במילוי יוגורט ופירות העונה

במילוי יוגורט ופירות העונה

כחובבת מושבעת של קאפקייקס, מאפים אישיים, קלתיות ו"קעריות" אכילות למיניהם, תמיד חלמתי על היום שבו אוכל לאפות קלתית או קערית גרנולה, שתוכל להכיל בתוכה את היוגורט, וניתן יהיה לקשט אותה בפירות, כמו בטארט פירות קלאסי.
לפני מספר שנים, באחד משיטוטי הרבים ברשת החברתית pinterest, בה אגב, יש לי כמה לוחות מגניבים ביותר, התגשמה משאלתי ומצאתי את האוצר הגנוז – מתכון לקלתית שכולה גרנולה.
המתכון המקורי נחמד ביותר, התוצאה טעימה ומרשימה, אבל ישנה בעייה קלה בחילוץ הקלתיות מתבנית השקעים. בכל פעם שאני מכינה את המתכון, אני "רושמת" לעצמי הערה בראש – לאפות מראש בתוך מנז'טים, ובכל פעם אני שוכחת, ומוצאת את עצמי נאבקת ומתפללת שהקלתיות תצאנה שלמות, כך שאוכל למלא אותן.

כשפירסמו ב"כחומר ביד הבלוגר" של פורטל הקונדיטוריה הישראלי מנטקה, שאתגר החודש צריך להתבסס על תמרים, מיד ידעתי שזו ההזדמנות לפרסם את מתכון קעריות הגרנולה האהוב עליי, על השינויים שהכנסתי בו.
על הדרך, החלטתי לנסות למצוא גם גירסא נטולת גלוטן של הפטנט הנפלא הזה, לטובת חבריי וחברותיי הנמנעים מגלוטן, שתמיד מחפשים מה עוד ניתן להוסיף לתפריט בגזרת הפחמימות המפנקות.
החלטתי לנסות את המתכון עם פצפוצי אורז, למרות שלא היה לי מושג איך הם מתנהגים בתערובת יחסית רטובה, ומה יקרה להם בתנור.
להפתעתי הרבה, הגולם עלה על יוצרו, יצאו מאפי גרנולה הרבה יותר קלילים פריכים ומהממים מהמתכון שמכיל שיבולת שועל, ולכן החלטתי להעלות אותם על ראש שימחתנו הפעם ולפרסם אותם כחלופה המועדפת, ורק כבדרך אגב את הגירסא הגלוטנית…

כמובן ששוב שכחתי את המנז'טים, אבל הצלחתי להוציא כמה קעריות שלמות למילוי ולצילום.
מכיוון שרציתי לדייק עוד יותר את המתכון, אפיתי "נגלה" שנייה כבר בתוך המנז'טים, ושוב יצא מעולה.

נחזור לאתגר התמרים – אם כבר, אז כבר – המתכון הפעם מכיל דאבל תמרים, גם סילאן בקלתית וגם תמרים צהובים וטריים שעכשיו עונתם הקצרצרה בשיאה, בגיזרת הפירות.
ידוע לי שיש כאלה שלא יכולים לסבול את תחושת הפרי שאיננו בשל שהתמרים הצהובים גורמים בפה. אני מאד אוהבת אותה. מי שלא אוהב יכול לקשט בכל פרי העולה על דעתו. עכשיו מומלץ להשתמש בענבים של סוף הקיץ (הנפלאים ביותר בעייני), מנגו, רימונים, נקטרינות, גויאבות (לאמיצים בלבד), ואפשר גם בתמרים לחים או יבשים.

זו מנה נפלאה ויפהפיה לארוחת בוקר או בראנץ' בהם אתם רוצים להשאיר את האורחים פעורי פה.
כמובן מנה שווה ביותר לארוחת הבוקר של היום הראשון בשנה החדשה.

לפני שמתחילים, כמה מילים על סילאן, או "המייפל הישראלי" כפי שאני מכנה אותו. אני נוהגת להשתמש בסילאן כתחליף לדבש במרבית המקרים כי הוא זול משמעותית, בבישול ובאפייה התכונות הטובות של הדבש ממילא הולכות לאיבוד.
הסילאן הוא מוצר סטנדרטי, כך שתמיד ניתן לצפות לקבל את אותה התוצאה בדיוק, בניגוד לדבש , בו כל צנצנת שונה מחברתה…
חוץ מזה, מאז ששמעתי וקראתי שגם בכוורות הטובות והאמינות ביותר מאכילים את הדבורים במי סוכר, הבנתי שקשה מאד להשיג דבש אמיתי וטוב על שלל סגולותיו.
אני כן ממשיכה להשתמש בדבש במקומות בהן אני נזקקת לשירותיו כתחליף לסוכר אינוורטי, ובמקומות בהם יש משמעות לטעמו הייחודי של הדבש.
עצתי היא לרכוש סילאן טבעי, ללא תוספת סוכר, הוא מעט יותר יקר, אבל הוא אינו מהול, כל הסוכרים בו מקורם בתמרים ולכן הוא משובח יותר מהסילאן הרגיל.

טוב, עכשיו אפשר להתחיל…

למלית:

  • 3 מיכלי יוגורט במתיקות עדינה, מסוננים במקרר (במסננת מרופדת בבד גבינה, חיתול או נייר סופג), 4 שעות לפחות. רצוי "לילה"
סילאן, חמאה ותבלינים

סילאן, חמאה ותבלינים

לקעריות הגרנולה:

  • 30 גר' חמאה
  • 1/4 כוס סילאן (רצוי ללא תוספת סוכר, כאמור)
  • כף סוכר חום דמררה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון (האבקה, לא השורש הטרי)
  • קורט מלח
  • כפית וניל
  • 1/4 כוס שומשום
  • כף גרגירי פרג שלם
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים בינוני או שבבי שקדים או פרוסות שקדים*
  • 2 כוסות פצפוצי אורז נטולי גלוטן, לגירסה הגלוטנית כוס ורבע שיבולת שועל (קוואקר עבה, לא הטחון לבישול מהיר)

* ניתן להחליף את השומשום, פרג, גרעיני חמניה ושקדים בכל סוג/תערובת אגוזים שאתם אוהבים. סה"כ המתכון דורש כוס אגוזים קצוצים בגודל בינוני, על מנת שיוכלו להשתלב ב"מבנה" הקערית

אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים חמאה, סילאן, סוכר, קינמון, ג'ינג'ר, מלח, ווניל. מחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה. אין צורך להביא לרתיחה או להמיס את כל הסוכר בסיר. מקררים מעט.
בקערה נפרדת שמים את תערובת האגוזים. יוצקים את תערובת הסילאן והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים בעדינות, משתדלים לא לרסק אותם.
מניחים את התערובת במקרר לכחצי שעה להתייצבות.
בינתיים מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרפדים 2 תבניות מיני קאפקייקס במנז'טים מס. 4. אם אין 2 תבניות אפשר לאפות בשתי נגלות. סה"כ מתקבלות כ- 15 קעריות.
מעצבים את התערובבת המקוררת בתוך השקעים – לצורך העיצוב נשתמש בכוס "שוט" (הכוס הגבוהה הצרה, בעלת תחתית עבה) ובקערה עם מים לטבילת הכוס (על מנת שהתערובת לא תדבק אליה). שמים בכל מנז'ט כ- 1.5-2 כפות תערובת בעזרת תחתית הכוס יוצרים גומה במרכז המנז'ט, תוך דחיסת התחתית ויצירת שוליים גבוהים הצמודים לשולי המנז'נים. זה נשמע קצת מסובך, אבל זה ממש פשוט, אחרי קערית או 2 הצורה כבר יוצאת מושלמת.
אופים כ- 10 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות, לא נשרפת.
מוציאים את התבנית ומצננים לחלוטין לפני שנוגעים. הקעריות שבירות ומתפוררות מאד בעודן חמות, הן מתקשות כשהן מתקררות.

ניתן גם לאפות "דיסקיות" שטוחות בתוך המנז'טים, ללא שוליים ואפשרות מילוי, ופשוט להכין חטיפי אנרגיה.

עם ובלי גלוטן, לפני כניסה לתנור

עם ובלי גלוטן, לפני כניסה לתנור

הרכבה:

ממלאים כל קערית ביוגורט. מקשטים בפירות כיד הדמיון הטובה עליכם וזוללים מיד.

ניתן לשמור את הקעריות לפני מילוי במקרר בכלי אטום יום או יומיים, לא יותר. אני מניחה שהן גם נשמרות בהקפאה, אבל לא ניסיתי.

לינקים:

פה תוכלו לראות את מתכוני התמרים הנפלאים שהכינו הקולגות שלי

זה המתכון המקורי שמצאתי בפינטרסט, ועליו מבוסס המתכון שלי

 וזה העמוד שלי בפינטרסט

התוצר המוגמר

התוצר המוגמר

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “הכל כלול – קעריות גרנולה אישיות במלית יוגורט ופירות

  1. בתור אוהדת ותיקה של גרנולה עם יוגורט – זאת אותה הגברת בהגשה מאוד מהודרת. מאמצת 🙂

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    למה את לא אופה אותן על הצד ההפוך של תבנית מאפינס\קאפקייקס? לדעתי יקל עלייך בחילוץ הקעריות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s