טעים בצ'יק צ'אט(ני) – צ'אטני ג'ינג'ר ומנגו

Ginger-Mango Chutney

Ginger-Mango Chutney

הוא חריף, אקזוטי, ריחני, נראה כמו עץ בונסאי, מפוצץ סגולות רפואיות, יחד עם זאת הוא שנוי במחלוקת – יש כאלה שמתים עליו בכל צורה שהיא: טרי ומגורר בתבשילים ובחליטות תה, מסוכר כתחליף לפירות יבשים או באבקה כתבלין ממזרי לעוגות ועוגיות, ויש כאלה שלא יכולים לסבול אותו. נקודה.
קבלו את כוכב החודש באתגר "כחומר ביד הבלוגר" – הג'ינג'ר.

מאיר שלו קרא לכוסברה "אחותה המשוגעת של הפטרוזיליה", ועל אותו משקל בערך, אני קוראת לצ'אטני "בן הדוד חובב האקסטרים של הקטשופ, זה שמפלרטט עם הריבה".
וכל זאת על מה ולמה? צ'אטני הוא בעצם מטבל הודי עשיר בטעמים שמלווה את הארוחה. יש בצ'אטני (מהסגנון הזה שיובא כאן בהמשך לפחות, מכיוון שיש המון סגנונות לצ'אטני) את כל האלמנטים שכל כך חביבים על הילדים בקטשופ – שילוב של חמיצות, מתיקות וצבע, רק הכל ברמה ובאיכות שאינם בני השוואה לקטשופ הנחות והתעשייתי.
את המתכון הראשוני לצ'אטני הספציפי הזה מצאתי ב- Epicurious, אתר מתכונים אמריקאי מדהים למי שלא מכיר. כשקראתי את רשימת המצרכים, מיד הבנתי שיש כאן שילוב טעמים מנצח שייצור רבדים רבדים של טעם, עניין, ריגוש בפה ומרקם, וישמש בן לוויה מושלם וצבעוני לשניצלים, קציצות, אורז, ובקיצור – לכל מה שילדים מוסיפים קטשופ. המתכון המקורי הוא לצ'אטני אפרסקים טריים, ואני כבר לפני שנים עשיתי לו הסבה לצ'אטני מנגו.
לרגל האתגר של מנטקה, החלטתי להעלות את הג'ינג'ר מתפקיד משני לתפקיד השחקן הראשי בהצגה. הכמות המקורית של הג'ינג'ר הוכפלה ונוספה כמות משמעותית של ג'ינג'ר מסוכר.

הצ'אטני קל מאד להכנה. החלקים ה"מסובכים" ביותר הם לדאוג מראש שכל המצרכים יימצאו בבית ולחתוך לקוביות כל מה שטעון חיתוך.

יאללה לעבודה.

הכל קצוץ ומוכן

הכל קצוץ ומוכן

המצרכים:

  • חצי כוס חומץ סיידר תפוחים תוצרת ארה"ב,  יש לו טעם נהדר. אם אין, אפשר חומץ תפוחים איכותי אחר
  • חצי כוס סוכר חום כהה (לא דמררה, אלא זה הלח) דחוס מעט
  • חצי כוס סוכר לבן
  • פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • בצל לבן קטן חתוך לקוביות קטנות מאד
  • פלפל חריף לפי מידת החריפות הרצויה לכם (אני שמתי קצת יותר מחצי פלפל ירוק יחסית גדול), מנוקה וחתוך לקוביות קטנות מאד
  • חצי כוס צימוקים לבנים
  • 5 חתיכות גדולות מאד של ג'ינג'ר מסוכר קצוצות דק
  • 3 שיני שום קטנות, כתושות
  • 2 כפות גדושות ג'נג'ר טרי מגורר דק דק
  • חצי כפית מלח
  • כ- 750 גר' מנגו בשל אבל עדיין קשה (אני השתמשתי בשניים ענקיים ועוד שניים בינוניים), מקולף וחתוך לקוביות בינוניות
שלב הוספת המנגו

שלב הוספת המנגו

 

 

אופן ההכנה:

בסיר נירוסטה (על מנת להמנע מריאקציה של המתכת והחומץ), מביאים לרתיחה את החומץ עם שני סוגי הסוכר והמלח.
מוסיפים את שני סוגי הפלפלים, בצל, צימוקים, ג'ינג'ר מסוכר, ג'ינג'ר טרי ושום ומבשלים על אש בינונית, תוך השגחה מתמדת ובחישה מדי פעם כעשר דקות.
מוסיפים את המנגו וממשיכים לבשל על אש קטנה-בינונית תוך בחישה מדי פעם עוד כ- 20-30 דקות, עד שהנוזל מסמיך מעט.
זו איננה ריבה והנוזל אמור להיות נוזלי גם בסוף הבישול, הוא רק מקבל מירקם קצת יותר דומה לסירופ.
מעבירים לצנצנות מעוקרות*, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.
רצוי להכין ערימה של שניצלים או קציצות ולהתנפל עליהם בתוספת הצ'אטני כשהוא עדיין חמים.
באופן רישמי התערובת נשמרת במקרר עד שבוע. אני פעם הצלחתי להחביא צנצנת כזו שבועיים והצ'אטני היה מצויין. אם לא הייתי מסווה ומסתירה את הצנצנת אין חשש שהיתה שורדת יותר משבוע במקרר, היא היתה נזללת על המקום.
בתיאבון!

לינקים:

* בפוסט על ריבת תותי עץ יש הסבר מפורט על עיקור צנצנות

הלינק למתכון המקורי לצ'אטני אפרסקים – כאן

כאן תוכלו לראות איזה עוד דברים טעימים, מגניבים ויצירתיים ניתן להכין עם ג'ינג'ר, פרי יצירתם של הקולגות שלי מ"כחומר ביד הבלוגר"

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “טעים בצ'יק צ'אט(ני) – צ'אטני ג'ינג'ר ומנגו

  1. עשית לי חשק לטוס להונג קונג למסעדה ההודית החביבה עלי או לחילופין… להתחיל להכין צ'אטני בעצמי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s