וופל בלגי נטול גלוטן

וופל בלגי נטול גלוטן

וופל בלגי נטול גלוטן

היום פוסט קצר ולעניין, בלי הרבה דיבורים מסביב. במסגרת ההתמחות החדשה שלי בנושא אפייה ללא גלוטן, הכנתי וופל בלגי שיצא פריך וטעים בצורה בלתי רגילה. מי שיטעם אותו בטעימה עיוורת, לא יוכל לנחש לעולם שמדובר בוופל נטול גלוטן. אחרי שצילמתי והעליתי לאינטרנט, קיבלתי פניות לפרסם את המתכון, ומכיוון שבדיוק בשביל המטרה הזו הקמתי את "ניחוח לישה", הרי לכם המתכון. מקור המתכון הוא באינטרנט, אינני זוכרת מתי ואיפה מצאתי אותו, אבל אימצתי אותו והוא מלווה אותי ואת בני משפחתי תקופה ארוכה. זה היה עוד בימי הקמח הרגיל, וכבר אז תוספת הקורנפלור יצרה בוופל פריכות משגעת. אני הסבתי אותו למתכון נטול גלוטן.

המצרכים:

  • כוס ורבע קמח שר (כי זה מה שהיה לי בבית, אני מניחה שגם קמח תמי יעבוד, אבל לא ניסיתי)
  • רבע כוס קורנפלור
  • 4 כפות סוכר (במתכון המקורי יש 2, אני הוספתי עוד סוכר מכיוון שלא כולם אוהבים להוסיף לוופל סירופ מייפל, ואוכלים אותו כמו שהוא)
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • כוס ושלושה רבעים חלב
  • חצי כוס שמן (ניתן להמיר לחמאה מומסת משהו כמו 100 גרם, אני לא ניסיתי ממגבלות תזונתיות במשפחה, אבל אנסה בהזדמנות המתאימה ואדווח)
  • כפית תמצית וניל מאיכות משובחת

אופן ההכנה:

טורפים בקערה את כל המרכיבים הרטובים – ביצים, חלב, שמן ווניל לתערובת אחידה.
מוסיפים את הסוכר והמלח ומטמיעים בתערובת.
מערבבים את שני סוגי הקמחים ואבקת האפיה בקערה נפרדת, להבטחת פיזור אחיד בתערובת.
טורפים לתוך תערובת הנוזלים.

אזהרה ופתרון:

הקמחים לא מתערבבים בצורה אחידה, ונשארים מעין גושי קמח בבלילה.
מסננים את הבלילה דרך מסננת רגילה, נעזרים במטרפה על מנת  להעביר את הבלילה במסננת.
בצד השני מתקבלת תערובת חלקה, טורפים אותה מעט, רק ליתר ביטחון.

אופים את התערובת במכשיר ייעודי לוופל בלגי עד שהוופל זהוב מאד ופריך.  התערובת די סמיכה, לכן כדאי "לעזור" לה בעדינות להגיע לכל פינות המכשיר, על מנת לקבל וופל ריבועי מושלם.

מכאן ואילך הכדור עובר אליכם, ניתן להגיש עם כל תוספת שרוצים, החל מגלידה, דרך שוקולד מריר מומס בליווי דובדבני אמרנה, בננות מקורמלות וחמאת בוטנים, וכלה בביצה עין (או עלומה) בתוספת בייקון פריך.

גיוון:

אם רוצים וופל בטעם שוקולד, ניתן לנפות כף אבקת קקאו (משובחת בבקשה, לא מהסוג הנחות הנמכר במרכולים) לתערובת הקמחים לפני החיבור עם הנוזלים.

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “וופל בלגי נטול גלוטן

  1. מה זה קמח. שר? מאיפה קונים תודה

    • קמח שר הינו קמח גרמני ללא גלוטן. נמכר ברשתות השיווק השונות.
      ברשת ויקטורי ניתן לרכוש אותו במחיר זול במיוחד – 20 שקלים לחברי מועדון, וכמדומני 24 שקלים למי שאיננו חבר מועדון.

  2. משום מה לא הצליח לי ☺️
    יתי באייקייק והופל יצא רק מדי גם אחרי הרבה זמן..יש לך מושג מדוע?

    • אולי המכשיר שלך לא חם מספיק.
      הכנתי את הוופל הזה עשרות פעמים במכשיר ייעודי לוופל של קרופס ותמיד יוצא מושלם.
      אגב, המכשירים האלו טובים לקאפקייקס, דונאטס וקייקפופס, לכל השאר הם לא מספיק חמים לטעמי.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s