בריאות ואושר לט"ו בשבט ובכלל

הלחמניות המוכנות

הלחמניות המוכנות

הפעם פוסט קצר וקולע. מצאתי את המתכון לבריאות ואושר – לחמניות/מאפינס טחינה מדהימות בטעמן. לא תאמינו כמה זה פשוט – חמש דקות הכנה, 20 דקות אפייה, קערה, כף ותבנית שקעים לשטיפה.

את המתכון קיבלתי כבדרך אגב מחברה שלא רצתה לקבל קרדיט. מכיוון שזה היה תוך כדי משהו אחר, ולא נשמע הגיוני, שכחתי מזה לחלוטין.
בסוף השבוע האחרון נתקלתי במקרה לגמרי בכתבה הזו בכלכליסט שמסבירה מדוע טחינה מתקשה כשמוסיפים לה מים. הכתבה נחמדה, אבל אם אין לכם כח לקרוא אותה, אתמצת לכם בכמה משפטים את מה שרלוונטי לגבינו:
בטחינה יש 50% שומן וכ- 50% "מוצקי שומשום" שהם בעצם קמח שומשום שמתנהג בצורה דומה מאד לקמח חיטה. מוסיפים לו ביצים ואבקת אפיה, השומן כבר בפנים והוא מתנהג כמו כל מאפה אחר.
טוב, עכשיו משהבנתי את הרציונל שעומד בבסיס התופעה, חזרתי אל החברה וקיבלתי שוב את המתכון, הפעם באופן דיגיטלי.

שדרגתי את המתכון כדי שיתאים לט"ו בשבט הקרב ובא אלינו בצעדי ענק, וכמו שאמרתי – המתכון הזה כולו בריאות ואושר.

זה כל הסיפור

זה כל הסיפור

מצרכים:

  • 6 כפות טחינה, אני השתמשתי ברגילה, במתכון שקיבלתי משתמשים בטחינה אתיופית
  • 2 כפות סוכר חום (המתכון עובד גם עם כף אחת של סוכר, התוצאה יותר דומה ללחמנייה עם כמות הסוכר המופחתת)
  • רבע כפית סודה לשתייה (אם אין, ניתן להשתמש באבקת אפייה, יוצא אותו הדבר, ניסיתי את שתי הוורסיות)
  • 2 ביצים
  • כמה טיפות מים לדילול
  • תוספות אופציונליות – צימוקים, חמוציות, אגוזים מכל סוג שהוא, שומשום – בערך 3 כפות מהכל ביחד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרפדים 6 שקעים של תבנית מאפינס במנז'טים מס. 4.
מערבבים את כל החומרים בקערה, המהדרין יטרפו את הביצים בקערה נפרדת ורק אז יוסיפו לתערובת (על מנת להבטיח תערובת אחידה באמת, אבל זה ממש לא הכרחי).
מחלקים עם הכף למנז'טים. במידה ורוצים תוספות, שמתאימות עכשיו במיוחד לט"ו בשבט, שמים בכל מנז'ט כף-כף וחצי מהבלילה לכיסוי התחתית, מפזרים כחצי כף תוספות ומכסים עם בלילה נוספת כך שהתוספות לא יהיו גלויות בתנור, שלא יישרפו ויתקשו.
ניתן לעטר עם חצאי אגוזי פקאן או שומשום.
אופים כ- 20 דקות עד שתפוח ושחום, וזה כל הסיפור!

לפני אפייה

לפני אפייה

גיוון – לחמניות חמאת בוטנים:

אחרי שראיתי במו עיניי שזה עובד, והבנתי איך זה עובד, מיד ידעתי שזה יהיה סבבה גם עם חמאת בוטנים. ניסיתי, ואכן תענוג לאוהבי הז'אנר. אם אתם בקטע של סנדוויץ' עם חמאת בוטנים וריבה, אפשר להחביא באמצע כפית ריבה, במקום או בנוסף לתוספות, ואפשר לאפות בלי כלום, לחתוך את הלחמניה המוכנה ולמרוח ריבה לפני האכילה.

זה פתרון מצויין לנמנעים מגלוטן ומחלב ולמי שצריך מאפה ביתי ספונטני בפחות מחצי שעה.

חג שמח, בריא ומאושר!

Advertisements

12 מחשבות על “בריאות ואושר לט"ו בשבט ובכלל

  1. איזה אחלה רעיון ואיזו פשטות!!!
    בדיוק אנחנו עכשיו מנסים חיים בלי לחם וקמח מטעמי בריאות וזה ממש הגיע בזמן
    תודה :0)

  2. דורית המאפניס נראות מצויין אנסה גם בקרוב… תודה על המתכון.

  3. הכנתי היום ויצא מצויין! תודה רבה על מתכון פשוט קל ומוצלח!
    יש לי שתי שאלות-
    א. האם ניתן לדעתך להחליף את הסוכר בדבש?
    ב. האם ניתן לאחסן יומיים בטמפרטורת החדר, או שעדיף מיד להכניס למקרר?
    תודה שוב ושבת שלום!

    • הי,
      תודה על התגובה ושמחה שנהנית.
      לגבי החלפת הסוכר – אני לא יודעת, צריך לנסות. מכיוון שהמתכון כל כך פשוט אין בעייה לערוך ניסוי. לדעתי אין סיבה שזה לא ייצא טוב. אם תנסי תודיעי איך יצא.
      לגבי האחסון – לא כדאי לשמור בטמפרטורת החדר, למחרת זה הרבה פחות טעים. עדיף להקפיא מה שלא מחסלים על המקום.
      שבת שלום, דורית

  4. פשוט ומעולה!!!

  5. היי דורית
    אני עושה את הלחמניות ברגע זה ורציתי לדעת האם אפשר לעשות את המתכון מטחינה משומשום מלא?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s